De gemiddelde Nederlander is niet zo'n groot fan van verandering. Een boterham met pindakaas en tussendoor eens een banaan is natuurlijk ook al spannend genoeg. En laten we eerlijk zijn, pindakaaspotten en bananen zijn ook gewoon hemelse geschenken. Toch zijn er ook mensen die graag op het randje van de aardbol leven en de koterjaren nog eens overdoen in de vorm van een papje. Havermoutpap, overnights oats en gebakken havermout: een trend die voor velen, inclusief ondergetekende, een traditie geworden is. Toch wil de gezonde waaghals wel eens wat anders proberen. Nou zijn pseudogranen natuurlijk reuze interessant, zo geniet ik regelmatig als vreemde eend in de bijt van quinoa als ontbijt (zie hier voor recept). Dus toen ik een tijd terug tijdens mijn wekelijkse rondje EkoPlaza langs de ontbijtgranen liep, kon ik de amarant vlokken niet laten liggen. Het resultaat is een heerlijke extreem romige pap die perfect is voor de gemiddelde Nederlander die niet graag afstand doet van zijn pindakaas-banaan-rituelen.
Ingrediënten voor 1 grote waaghalskom
- 50 gram amarant vlokken (eventueel een nachtje geweekt in water met een knijpje citroen)
- 200 à 250 ml vers gezette thee naar keuze (Yogi Tea is een absolute aanrader)
- 1 kleine banaan in plakjes
- 2 eetlepels pindakaas (de echte waaghalzen nemen natuurlijk een eetlepel meer)
- 1 theelepel kaneel
- Breng de thee (opnieuw) aan de kook in een steelpannetje. Wanneer het begint te bubbelen, voeg je de amarant vlokken toe.
- Laat circa 15 à 20 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
- Wanneer de amarant nog +/- 3 minuutjes te gaan heeft, voeg je de kaneel en banaan toe en wacht je geduldig af.
- Schep de amarantpap over in je favoriete ontbijtkom en garneer rijkelijk met crunchy pindakaas!
Klinkt heel bijzonder!
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen