donderdag 9 januari 2014

Recept: Creamy oatmeal


Mijn liefde voor havermout groeit en groeit want oh wat kun je toch veel kanten op met havermoutpap. Ik experimenteer er graag op los en dit is een van mijn recente ontdekkingen op oatmeal gebied! Lekker romig, zoet, vol met smaakexplosies en bovenal vult hij ook enorm goed, je smaakpapillen zullen vragen om meer, terwijl je buikje nog wel even vol zal zitten. Heerlijk als ontbijt maar stiekem ook heel geschikt als warme lunch om jezelf even te verwennen. Wanneer je kommetje creamy oatmeal (helaas) opgepeuzeld is, houd je een fijn verzadigd en blij gevoel over!

Vrij van: gluten, suiker, ei

Ingrediënten voor 1 grote kom
  • 30 gram havermout
  • 200 ml melk naar keuze (koe-, soja-, rijst- of amandelmelk)
  • 2 à 3 eetlepels Griekse yoghurt 
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel crunchy pindakaas
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel cacaonibs
  1. Breng de melk langzaam aan de kook. Wanneer je merkt dat het al wat begint op te warmen voeg je de Griekse yoghurt eraan toe.
  2. Meng in een kommetje de havermout, kaneel en speculaaskruiden. Snijd de banaan in plakjes naar gewenste grootte. 
  3. Wanneer de melk kookt voeg je de havermout en de banaan toe en roer je totdat het een lekkere stevige oatmeal is geworden.
  4. Schep het in een kom, meng een eetlepel pindakaas met de havermoutpap en voeg als laatste nog wat extra cacaonibs toe! 
EXTRA TIPS EN TRICKS
  • In plaats van cacaonibs kun je ook een blokje (circa 10 à 15 gram) pure chocolade toevoegen, dit zal dan lekker gaan smelten. 
  • Je kunt de Griekse yoghurt ook vervangen door kwark maar persoonlijk vind ik de Griekse yoghurt net iets romiger. 

3 opmerkingen:

  1. Dit klinkt echt heerlijk <3

    liefs,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, zit al een tijdje rond te snuffelen op je site. Wat zou het leuk zijn om misschien ooit weekmenu's op je site te kunnen bewonderen? Ga zo door topper!

    BeantwoordenVerwijderen