Guarana voor een energieboost
Ik doe wekelijks mee aan een lesje Body Pump, een groepsles vol met kracht en intensiviteit. Als er een ding is wat elke sporter kan gebruiken dan is het wel een flinke dosis energie. Guarana bevat meer cafeïne dan koffie maar door de aanwezige voedingsstoffen en vezels duurt het veel langer voordat alle cafeïne is opgenomen. Hierdoor produceert je lichaam veel langer extra energie, krijgt je lichaam geen energiedip en je raakt niet verslaafd van guarana in tegenstelling tot je bakkie troost. Guarana stimuleert de bijnieren om adrenaline aan te maken, met name voor een training geeft dit een fijne boost waardoor je zwaarder en langer kunt trainen. De adrenaline heeft net als de cafeïne een langere werking waardoor je bijnieren niet uitgeput raken. Nu betekent dit niet meteen dat je perse een krachtpatser of hardloopjunky moet zijn om guarana te gebruiken. Guarana helpt ook bij een gebrek aan energie en zorgt er daarnaast voor dat je nog lekkerder kunt slapen dan Doornroosje.
Guarana voor een powerbrein
Heel toevallig kwam dit potje precies in de week van mijn toetsweek. Dat kwam geweldig uit want guarana stimuleert je hersenen waardoor je meer concentratievermogen hebt, beter tegen stress kunt en alerter bent. De perfecte legale doping voor de toetsen, ik kon me beter concentreren en ik zat ook niet zo in de stress in vergelijking met de vorige toetsweken. Het resultaat mag er ook wezen want mijn cijfers waren allemaal een 8 of hoger.
Wat kun je allemaal met guarana poeder doen?
Guaranapoeder smaakt een beetje zoet en nootachtig en is dan ook lekker in combinatie met noten, notenmelk en notenpasta's.Je kunt een kleine theelepel guarana poeder door je (pre/pro workout) smoothies en shakes doen op momenten dat je wel wat extra energie kunt gebruiken. Maar je kunt er natuurlijk ook wat lekkers mee maken. Ik maakte een raw carrot cake (gluten-, zuivel-, ei- en suikervrij) voor wat extra energie tijdens de toetsweek. Ook maakte ik een heerlijke verfrissende ijskoffie, perfect voor tijdens de warme zomerdagen.
Raw carrot cake met cashew frosting (9 stuks)
- 2 cups geraspte worteltjes
- 1 cup gedroogde Turkse vijgen
- 1/2 cup rauwe walnoten
- 1/2 cup rauwe pecannoten
- 1/2 cup geraspte kokos
- 2 eetlepels rauwe (koudgeslingerde) honing (veganistische optie: rauwe agave)
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 1 eetlepel gesmolten extra vierge kokosolie
- 10 gram guaranapoeder
- 1 theelepel koek & speculaaskruiden (kaneel, kruidnagel, gember)
voor de frosting
- 1 cup geweekte rauwe cashewnoten (minimaal 3 uurtjes geweekt in water)
- 3 eetlepels gesmolten rauwe cacaoboter (of extra vierge kokosolie)
- 2 eetlepels rauwe honing, rauwe agave of lucumapoeder
- 1/2 eetlepel citroensap (van een verse citroen)
- 1/4 cup water
voor de topping
- snufje kaneel
- handje gebroken walnootjes
- Meng in een keukenmachine of blender de ingrediënten voor de carrot cake basis fijn.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hier de carrot cake in.
- Druk goed aan en smeer uit met een lepel of een deegroller en zet voor ongeveer anderhalf uur in de koelkast.
- Ga ondertussen bezig met de frosting door de rauwe cashewnoten te mengen met de cacaoboter, honing, citroensap en het water. Meng totdat het een mooie gladde pasta is geworden.
- Doe de frosting over de worteltjestaart en zet het voor 1 à 2 uurtjes terug in de koelkast.
- Serveer met de toppings.
- 150 ml afgekoelde koffie
- 150 ml amandelmelk
- 1 bevroren banaan
- 1 eetlepel amandelpasta
- 1 theelepel guaranapoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- Doe alle ingrediënten in een blender en meng totdat het een gladde ijskoffie is geworden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten