dinsdag 12 november 2013

Bananenbrood

'Het is geen brood, het is geen cake, het is nog beter! Bananenbrood is een heerlijke smeuïge traktatie, lekker als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje! Voor dit recept kun je een eerste klas dummie zijn, het is namelijk erg makkelijk om te maken en het kost maar weinig tijd!

Vrij van: lactose, suiker

Onderstaand recept is een basisrecept voor bananenbrood, je kunt er nog van alles aan toevoegen zoals cranberries, noten, specerijen of lekkere cacaonibs. 

Ingrediënten
  • 200 gram speltbloem (als je een glutenintolerantie hebt kun je boekweitmeel gebruiken in dezelfde hoeveelheid)
  • 2 eieren
  • 4 hele rijpe, kleine bananen
Eventueel
Zelf heb ik aan dit bananenbrood nog wat meer toegevoegd om het nog lekkerder te maken, dit hoeft natuurlijk niet maar is wel aan te raden!
  • 1 eetlepel kaneel 
  • handjevol walnoten 
Om het nog wat luchtiger te maken kun je 1 theelepel (half zakje) bakpoeder gebruiken.

How to make it?
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Prak de bananen totdat het een 'moesje' is geworden.
  3. Voeg de eieren en de speltbloem aan de bananenmoes toe en meng het nog even goed door. (Als je nog andere ingrediënten in je bananenbrood wil, voeg ze hier dan aan toe)
  4. Pak een langwerpig cakeblik en bedek deze van binnen met bakpapier. (Hierdoor kun je het bananenbrood er later makkelijker uithalen)
  5. Giet het mengsel in het blik en zet het voor +/- 40 minuten in de oven.
  6. Prik er na 40 minuten even met een vork/prikker in, komt deze er droog uit? Dan is je bananenbrood klaar!

3 opmerkingen:

  1. lijkt mij echt heerlijk! deze ga ik binnen kort ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem net gemaakt! Hij staat nu nog even af te koelen, kan niet wachten om het straks te proeven!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry, maar dit is niet vegan friendly, er zitten namelijk eieren in.

    BeantwoordenVerwijderen