vrijdag 6 juni 2014

Quinoa wafels


Rijstwafels zijn na selderijstengels het ultieme knaagvoer voor Sonja's Bakkertjes. Naast dat ze gewoon oersaai zijn, voegen ze ook niet veel voedingswaarde toe. Helemaal niet eigenlijk. Maar af en toe heb je van die vervelende vier-uurtjes, van die momentjes dat je naar de Cup-a-Soupreclame staart en trek hebt in iets makkelijks. Een klein tussendoortje dat je weer even een oppeppertje geeft. Dan kun je gaan voor zoute soep, rijstige rijstwafels of saaie selderijstengels. Of je zorgt ervoor dat je een paar van deze hippe quinoa wafels in je snack attack tasje hebt zitten. Een fitte meid is immers goed voorbereid. Heerlijk met zalm, hüttenkäse, geitenkaas of net als mijn smikkelsmul creatie: met avocado, een zachtgekookt eitje, een snufje zeezout en basilicum. 

Ingrediënten voor 1 quinoa wafel

  • 1 kopje gepofte quinoa
  • 1 eiwit
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de gepofte quinoa met het eiwit in giet het mengsel in een bakring.
  3. Zet voor circa 15 minuten in de oven en draai halverwege de wafel even om.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er wederom heeerlijk uit. Kun je die gepofte quinoa ergens kopen of moet je dat zelf poffen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook een heerlijke traktatie! ;) Gepofte quinoa is bij veel biowinkels te koop van het merk NatureCrops maar je kunt het ook zelf poffen door een heel klein beetje olie in een pannetje te doen, de quinoa erbij te voegen en het dekseltje erop te doen!

      Verwijderen