maandag 27 januari 2014

Super foodcombinaties


Bron
Spinazie voor Popeye-spierballen, melk voor botten die tegen een stootje bestand zijn en worteltjes voor de perfecte ogen: allemaal fabelfeitjes die we sinds kleins af aan al heel vaak te horen hebben gekregen. Als er een ding is waar iedereen blij van wordt is het twee vliegen in één klap slaan: minder moeite, meer resultaat. Dus waarom alleen spierballen kweken met spinazie als je ook meer energie kunt krijgen door een groene monstersmoothie van spinazie én sinaasappel? En niet alleen spinazie en sinaasappel zijn een supercombi er zijn namelijk nog veel meer foodcombinaties waardoor je een nog grotere gezondheidsboost kunt krijgen!
Sterke botten zonder zuivel
Zuivel en daarmee melk is tegenwoordig een gevoelig puntje, vegetarisch, lactose-intolerant of gewoon niet dol op zuivel zijn een van de belangrijkste redenen om een glaasje melk te laten staan. Maar natuurlijk is het wel belangrijk om, vooral tijdens de winterse glibberigheid vol uitglijgevaar, te zorgen voor sterke botten. Een van de redenen waarom melk goed is voor sterkte botten is omdat het calcium én vitamine D bevat. Maar deze combi krijg je ook door broccoli of boerenkool te combineren met vette vis zoals:
 • volkorenpasta met broccoli en gegrilde zalm
 • boerenkoolstamppot met makreel

Perfecte huid
Een droge huid tijdens deze wintermaanden is onvermijdelijk. De Nivea-crèmes en vochtinbrengende maskertjes zijn een uitkomst maar je kunt je huid ook een shiny glow geven door jawel: te eten! Vitamine A zorgt ervoor dat je huid een glanzende boost krijgt máár wanneer je deze combineert met gezonde vetten, maak je het je lichaam een stuk gemakkelijker om vitamine A op te nemen. Lekkere combi's voor een stralende huid zijn:
 • in olijfolie gebakken zoete aardappelfrietjes
 • een handje gemengde noten met gedroogde abrikozen
 • worteltjes gedipt in hummus 
Energieboost
Sla je het liefst nog een paar keer op de snooze knop in de ochtend en heb je van die ellendige energiedipjes in de namiddag? Grote kans dat je te weinig ijzer binnenkrijgt. IJzer zorgt ervoor dat ons lichaam een energieboost krijgt en vitamine C zorgt ervoor dat ijzer beter opgenomen wordt. Voor een oppepper heb je dus echt geen vitamine- en energiepillen nodig, neem liever af en toe eens deze foodcombi's:
 • een groene smoothie van spinazie, kiwi en sinaasappel
 • havermoutpap met aardbeien
Superscherpe röntgenogen 
Ik eet met plezier een zak geschrapte worteltjes weg, maar we zijn natuurlijk niet allemaal van die konijnenvoerliefhebbers. Een andere manier om je ogen gezond te houden is om vitamine E (zit onder andere in notenpasta's zoals amandelpasta) en C te combineren. Vitamine C zorgt er voor dat vitamine E meteen in de vechtmodus komt, wat goed nieuws is voor je ogen. Een paar combi's:
 • salade met o.a. tomaat en zonnebloempitten 
 • speltbagel met pindakaas en aardbeien 

4 opmerkingen:

 1. Je schrijft fijne en inspirerende blogs, ik heb er veel aan! Ga zo door :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind als je blogs zo mooi en professioneel! Ik snap niet waarom er niet meer reacties zijn :)
  Keep up the good work !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk inspirerend artikel! Je schrijft super goed! Ga zo door.

  xo
  esmeevandijk.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen