Vrij van: gluten, suiker, zuivel (lactose)
Ingrediënten voor 2 personen, circa 12 pannenkoekjes
- 2 overrijpe bananen
- 4 eieren
- grote snuf kaneel
- 25 gram amandelmeel (optioneel)
- 1 eetlepel chia-, hennep-, of lijnzaad (optioneel)
- kokosolie om in te bakken
- Prak de bananen en meng hier de eieren, kaneel en eventueel de andere ingrediënten doorheen.
- Smelt wat kokosolie in een koekenpan en schep er met een juslepel wat van het mengsel in. Zet het vuur op half en laat de pannenkoekjes langzaam bakken, wanneer de pannenkoekjes na circa 5 minuten aan de bovenkant wat beginnen op te drogen, draai je ze nog even om met een spatel en laat je ze nog ongeveer 1 à 2 minuutjes goudbruin bakken.
EXTRA TIPS EN TRICKS
- Ben je een echte chocolatelover? Meng dan 1 eetlepel cacaopoeder en 1 à 2 eetlepels cacaonibs door het beslag voor chocoladepannenkoeken!
- De bananenpannenkoekjes zijn erg lekker met pindakaas, notenpasta, schijfjes banaan of blauwe bessen.
- Warm vind ik ze persoonlijk het lekkerst maar je kunt ze prima de dag van te voren klaarmaken en koud meenemen in een broodtrommeltje.
- De banaan maakt het al lekker zoet maar als je een echte zoetekauw bent kun je er nog een eetlepel palmsuiker of andere zoetmaker zoals lucumapoeder aan toe voegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten