Vrij van: gluten, ei, suiker
Dit ontbijtje (of lunch haha) is niet alleen enorm lekker maar zit ook nog eens bomvol goede voedingsstoffen + je zit gegarandeerd een paar uurtjes (prop)vol. Nog een leuk pluspuntje: je zit met dit ontbijtje meteen al aan je dagelijkse portie fruit! Een paar andere voordelen van dit ontbijtje:
- het zit vol met vezels door de noten, zaden en kiwi's (vooral fijn als je net als ik 'moeilijke' darmen hebt)
- het bevat veel eiwitten met name door de Griekse yoghurt, wat vooral voor sporters belangrijk is
- het bevat gezonde en essentiële vetten door de heerlijke noten en zaden
- het is glutenvrij
Ingrediënten voor 1 grote kom
- 2 kiwi's in stukjes gesneden
- 1 handje blauwe bessen
- 200 à 250 gram Griekse yoghurt naar keuze
- 3 eetlepels gemengde noten *
- 1 klein handje moerbeien
- 1 eetlepel cacaonibs
- 1 eetlepel hennepzaad
- kaneel naar smaak
- Easy peasy: doe alles in een kommetje, pak een lepel en genieten maar!
EXTRA TIPS EN TRICKS
- *Alle noten doen het goed in dit ontbijtje maar ik maakte gebruik van deze noten: amandelen, walnoten, paranoten en pecannoten.
- Ik ben een grote eter maar wanneer je nauwelijks een boterhammetje verorbert in de ochtend kun je het recept ook halveren (of delen met een heel leuk iemand).
- Wanneer je een echte Tony Chocolonely bent kun je nog een halve eetlepel cacaopoeder toevoegen.
- Sommige mensen eten principieel liever geen zuivel of hebben een lactose-intolerantie, een goed idee is om de Griekse yoghurt dan te vervangen door sojayoghurt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten