zaterdag 31 mei 2014

Chunky Monkey roomijs


De zon laat haar stralende uiterlijk steeds vaker zien en de zomerdagen met bijbehorende stijging van het kwik in de thermometers blijven ook langer wakker. Inmiddels zijn we door al mijn gezonde recepten vast allemaal fit en klaar voor de aantrekkelijke bikini's en strakke zwembroeken. De zomer is een fantastische tijd om lekker te lummelen op het strand, om onze witte melkkannen bruin te branden en om de stamppotten in te ruilen voor verfrissing. Verfrissing in de vorm van salades en ijskoude drankjes maar natuurlijk ook in de vorm van lik- of schepbare ijsjes. Hoe flirtend de Italiaanse snorremans zijn bolletjes probeert te verkopen en hoe hartbrekend de ware liefde ook is, roomijs is en blijft geen goed idee. De suikervrije bikini body trainsters zullen het je niet in dank afnemen wanneer je vreemdgaat met Ben of Jerry en al helemaal niet wanneer je er een romig triootje van maakt. Gelukkig heb ik dit recept voor roomijs gemaakt van banaan, oftewel bananenijs, een recept waar de Italiaanse snor van afvalt. Romige zoetigheid gecombineerd met een krokante chocoladetouch en dat zonder de hele rambam van toegevoegde suiker, zuivel, gluten (en ook nog eens vegan friendly). Gooi voortaan je overrijpe bananen in de vriezer in plaats van het cadeau te doen aan de eerste de stinkendste container en geniet van dit romige roomijs zonder room.

Vrij van gluten, ei, zuivel, suiker. Vegan friendly.

Ingrediënten voor 2 kleine bolletjes (1 persoonsportie)

  • 1 bevroren overrijpe banaan in kleine stukjes (minimaal 3 uren gevroren in de vriezer) 
  • 1 eetlepel biologische (all natural) pindakaas
  • scheutje kokoswater of ongezoete amandelmelk
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • 5 gram pinda's 
  • snufje kaneel
  1. Laat de bevroren banaan eerst 10 minuutjes op kamer temperatuur zeer licht ontdooien, hierdoor is het makkelijker te mixen in de keukenmachine.
  2. Hak of crunch is de keukenmachine eerst de pinda's tot kleine stukjes. Leg deze hierna even aan de kant.
  3. Meng de stukjes banaan samen met de pindakaas, scheutje kokoswater/amandelmelk, kaneel en cacaonibs in de keukenmachine totdat het een romige massa is geworden.
  4. Schep met een ijsschep mooie bolletjes van het ijs in een serveerbakje en garneer met de stukjes pinda.

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er lekker uit, ik ga het zeker een keer proberen :D Smaakt het net zo lekker als dat het eruit ziet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm geloof dat ik dit allemaal in huis heb ;-)

    BeantwoordenVerwijderen