In dit recept maak ik gebruik van portobello's. De portobello is razend populair in Engeland en is de reuzenversie van de kastanjechampignon. Champignons zijn enorm gezond en zitten boordevol eiwitten, perfect als vervanger voor vlees máár omdat hij zo lekker groot is, is hij ook handig om als glutenvrij broodje te gebruiken voor burgers.
Ingrediënten voor 1 portobello visburger
- 2 portobello's
- 1 blikje (175 gram) wilde zalm of andere vis naar keuze
- 1 klein uitje in kleine stukjes gesneden
- 1 el havermeel (of doe 1 el havermout in de keukenmachine totdat het een meelsubstantie krijgt)
- 1 ei
- 1 plakje (15 à 20 gram) kaas naar keuze
- een lepeltje mosterd
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel basilicum
- eventueel extra groente of smaakmakers
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Leg de portobello's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de portobello's voor ongeveer 15 minuten.
- Begin ondertussen met de visburger. Lek de vis uit blik goed uit en meng de vis met het ei, ui, de havermeel, zeezout, kurkuma, basilicum en eventueel andere kruiden.
- Verhit wat olie in een pan en bak hier de burger in totdat hij goudbruin is (circa 4 minuten per kant).
- Haal de portobello's uit de oven, leg hier de visburger op en maak het af met de kaas, mosterd en eventueel andere toppings.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten