zondag 18 mei 2014

Libelle zomerweek


Al maandenlang stond de Libelle zomerweek met grote fluorescerende letters in mijn agenda te wachten om voltooid te worden en deze zaterdag de 17e was het dan eindelijk zover. Het zonnetje scheen, de lucht was blauw, Libelle zomerweek was the place to be voor elke vrouw! Met de wekker op 7 en ons humeur op 10, sprongen mams en ik gisterochtend ons bedje uit, om een stevig berenontbijt klaar te maken en daarna met de eerste trein en een boel andere enthousiaste libelle's naar Almere af te reizen. Bij het station aangekomen gingen we als een stel opgewonden kids op schoolreisje de pendelbusjes in, op weg naar het zonnige Sicilië oftewel ons eigen Hollandse Almeerderstrand. Eenmaal door ingang 2 gelopen, waanden we ons in zonovergoten Siciliaanse sferen vol met kwebbelende kwebbeltantes, heerlijke geuren en kleuren en bovenal een goede dosis gezelligheid. Vreet-maar-raak-tentjes, creabea workshops, schrijf-in-en-win-standjes en een dubbeldik dozijn van hippe modewinkeltjes: er was zoveel te bekijken, te proeven en te zien! Een spekje voor het bekje van elke trendsetter, weightwatcher, levensgenieter en gezellige libelle van nu. Wij hebben in ieder geval met volle teugen en mondjes genoten van al het lekkers en moois dat er te beleven was. Aan herbalgreeninfinitea natuurlijk de trotse taak om je te vertellen over de hoogtepunten op het gebied van smullerij, gezonds en lekkers!COONBROODJES
De hele wereld ging cronuts toen de twee grootste suikerbommen (donuts en croissants) met elkaar werden gecombineerd en er een atoombom ontstond: oftewel de cronut. Hier konden de gezonde foodies en fitties onder ons helaas niet aan meedoen. Op de Libelle zomerweek liep ik al gauw in de geurende handen van een  schattig eco friendly tentje met de trotse naam Coon. Coon is helemaal zelfvoorzienend door het gebruik van zonnepanelen en groengas voor de oven, lekker groen dus! Je bent vast wel eens voor een heerlijke verse vis of portie kibbeling langs de viswinkel geweest, terwijl je bestelt kun je altijd eerst elke zalm, kabeljauw of lekkerbek met je ogen proeven. Hetzelfde deed Coon: deze drie verschillende coontjes (spelt, wit en lowcarb) slaan je in het gezicht met hun heerlijke geur en proberen je te lokken met hun goedgevulde vulling. Eerlijk is eerlijk, van deze goedgevulde broodjes in de vorm van ijscohoorntjes word je erg vrolijk, of je je buikje nou vol hebt van brood of niet. 

KOKOSWATER
I am COCO nuts. Als er een drankje is waar ik niet zonder kan dan is het wel kokoswater. Lekker door de smoothie, stiekem verwerkt in liefdevolle recepten of gewoon in zijn pure perfectie als lekkere dorstlesser na het sporten. Ik was dan ook als een kleinkind zo blij toen ik tijdens het slenteren even mocht genieten van een glaasje kokoswater. 

SPORTSNUTS & MISS NATURAL
Met liefde, passie en plezier blog ik al een paar maanden op herbalgreeninfinitea máár sinds een paar weken deel ik mijn passie ook op SportsNuts en VegaNuts, waar mijn journalistieke en culinaire ik wekelijks voor beide sites een artikel schrijf. Vandaar dat het dubbel zo leuk was toen ik eindelijk mijn 'werkgever' mocht ontmoeten! Gelukkig waren we op het nippertje op tijd (oftewel fashionable late) om gezellig mee te doen aan de workshop van de suikervrije maar toch zoete Miss Natural. Vol met verbaasde en geïnspireerde ogen luisterden de libelle's met open mondjes naar het verhaal over suikervrij leven. Voor mij is suikervrij leven niks nieuws meer en alle fijne zoete details weet ik er natuurlijk al vanaf doordat ik al heel wat maanden suikervrij leef. De workshop werd afgesloten met het proeven van heerlijke bonbons gemaakt van gedroogd fruit (dadels) en superfoods (cacao, kokos). 


SUPERFOODS, SUPERFOODS EN NOG MEER SUPERFOODS
Het Voedingscentrum kon zich niet meer vertonen op de Libelle zomerweek, het wemelde er namelijk van de superfoods waarbij geen bijen maar bijenpollen je om de oren vlogen. De keukenkastjes staan er thuis propvol mee en ik had dan ook geen nieuwe aanvulling van mijn superfoodcollectie nodig, maar de verleiding van het proeven van alle opdringerige gezonde snoepjes konden we natuurlijk niet weerstaan.

VERSAPERS
Al een tijdlang hoorde ik wonderverhalen over magische sapcentrifuges. Persoonlijk vind ik dat er altijd een mysterieus randje aan zo'n sapmakertje zit: je propt er heel wat in, krijgt er een glad sapje aan de voorkant uit en aan de achterkant komt er een prutje uit waar je kat spontaan haarballen van gaat produceren. Maar hè, in het leven moet je alles een kans geven dus ook de sapcentrifuges. Op het eerste gezicht zag het er geweldig uit met de tafel vol met gekleurde sapjes, fruit en groente in alle soorten en maten en de high-techno verapersers maar ik blijf een akelig gevoel houden bij de prutjes. Ik houd het lekker bij mijn blender. 

SIMPLY SPICES
'Stel je eigen sixpack samen!' was de lokkende quote waarmee Simply Spices meteen de aandacht trok. Schijn bedriegt want Simply Spices verkoopt niet langhoudbare blokjesbuiken in afsluitbare verpakkingen. Na het verorberen van deze teleurstellende boodschap, werd je al gauw opgepept door alle kruiden met fantastische namen van Jack's Roasty Sate tot Tony's Tex Mex Bandits en daarna wordt het al gauw duidelijk dat je een eigen sixpack van kruidenmixen en specerijen mag samenstellen voor een vriendschappelijk bedragje. Simply Spices is vooral een uitspringer doordat het als een van de weinige kruidenmerken bijna 100% allergenenvrij is en géén E-nummers gebruikt. 

GROENTEFRIET
Wanneer je dacht dat het niet gekker kon worden na broodjes in de vorm van ijscohoorntjes: YOU'RE WRONG! Ik voelde me een absolute professional na het maken van mijn eerste gezonde frietjes van koolraap maar ik ben absoluut verslagen door de frietgoeroes van groentefriet. Hun 'frietjes' worden gemaakt van o.a. witte bonen, wortels en maïs in plaats van de gewone aardappels. Of het nou echt gezond en lekker is? Daar zijn de meningen natuurlijk altijd over verdeeld, feit is dat het veel gezonder is dan de doorbakken frietjes van de snackbar. Na het proeven kunnen we in ieder geval wel concluderen dat deze frietjes prima te pruimen zijn!

Op de Libelle zomerweek was er natuurlijk nog veel meer lekkers te proeven, fantastisch te zien en geweldig om mee te maken. Wij hebben een geweldige dag gehad en we zijn met tassenvol naar huis gegaan, dat is nog eens leuk thuis komen!  

1 opmerking:

  1. Nou, het is weer een literair verantwoord en erg leuk verslag Rilana. :-) Je hebt vast weer veel nieuwe inspiratie opgedaan.

    BeantwoordenVerwijderen