dinsdag 10 juni 2014

Kaasstengels


Soms heb je van die dagen dat je geen trek hebt in een zoet koekje of smeuïg cakeje maar een groot verlangen hebt naar iets cheesy-achtig. Iets knapperigs, lichtzoutig met veel kaas. Dan kun je natuurlijk het arrogantste kaasje ter wereld, oftewel cheestrings pakken óf naar de Jumbo rennen om met voorverpakte kaasstengels thuis te komen. Gelukkig is er ook een gezondere optie. Deze optie zorgt ervoor dat je knapperige craving wordt beantwoordt én dat de hele keuken heerlijk gaat ruiken. 

'Rilana's cheese sticks, het lekkerste kaasknappertje ter wereld!'

Ingrediënten voor 8 à 10 kaasstengels

  • 100 gram havermout
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 à 2 eetlepel(s) pompoenpitten + zonnebloempitten
  • 1 eetlepel chiazaad (optioneel)
  • een grote snuf zeezout 
  • een grote snuf basilicum 
  • een grote snuf kerriepoeder 
  • snufje kurkuma (optioneel)
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Meng in een kom de havermout, 75 gram geraspte kaas, eieren, lijnzaad (en chiazaad), pitten, kurkuma, kerrie en het zeezout.
  3. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier en smeer hier het mengsel op uit (TIP gebruik hierbij een lepel om het goed te verdelen). 
  4. Strooi de overgebleven 25 gram geraspte kaas over de stengels, bestrooi met basilicum en snij het mengsel alvast voor in kleine stengels/repen. Zet voor ongeveer 18 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. 
  5. Snij de repen nogmaals goed door en laat kort afkoelen. 

3 opmerkingen:

  1. Ik zou dit recept graag willen maken zonder het lijn- en chiazaad en de pompoen- en zonnebloempitten. Kan ik dit gewoon weglaten of wat zou ik hier voor in de plaats kunnen doen? Mooie blog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan prima hoor! In feite kun je beide gewoon weglaten of je kunt 1 extra eetlepel meel/havermout toevoegen. De pitten dienen meer voor een lekkere crunch maar hebben geen hoofdrol zoals de kaas ;) Je kunt er andere pitten, zaden of noten in doen maar dit is niet perse nodig.

      Verwijderen
    2. Ik vond ze erg lekker, alleen wat aan de zachte (niet knapperige) kant. Heb je misschien een idee/tip hoe ik ze knapperiger kan krijgen?

      Verwijderen