Ingrediënten voor circa 9 grote koekjes
- 125 gram volkoren speltmeel
- 100 gram havervlokken of havermout
- 80 ml gesmolten kokosolie
- 150 gram palmsuiker
- 1 ei
- 40 gram pure chocolade (minimaal 75% cacao)
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Mix het speltmeel met het bakpoeder, speculaaskruiden en de kaneel.
- (Wanneer je de kokosolie nog niet hebt gesmolten doe dat dan eerst). Mix de kokosolie, palmsuiker en het ei in een kom en meng het goed door. Meng het daarna met de ingrediënten van stap 2.
- Spatel door het mengsel de havermout.
- Hak de chocolade in kleine stukken (of laat de keukenmachine het werk voor je doen) en spatel dit ook door het mengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak balletjes ter grote van een pingpongballetje. Let er op dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit, ze worden namelijk nog een stuk groter.
- Bak de koekjes voor 15 minuten totdat ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes goed afkoelen, ze moeten namelijk nog even crunchy worden.
EXTRA TIPS EN TRICKS
- Ik maakte gebruik van Lovechock chocolade maar een andere goede optie is Vivani met 92% cacao, beide zijn vrij van geraffineerde suikers. Ook cacaonibs zijn een optie. Wanneer suiker geen probleem is kun je ook echte chocolate chips gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten