dinsdag 7 januari 2014

Eet je huid mooi!

Een doffe teint, bruine vlekjes, puistjes ter grootte van Himalayagebergten , gemene mee-eters, littekentjes en nog veel meer dingen die we liever niet tegenkomen wanneer we 's ochtends in de spiegel kijken, helaas zijn we niet allemaal gezegend met een egaal en stralend huidje. Vooral in de wintermaanden heeft onze huid wel wat extra aandacht nodig, een vochtinbrengend maskertje of voedende nachtcrème is heerlijk maar je kunt je huid ook voeden door jawel, 'te eten'!

Deze lekkere voedingsmiddelen zijn niet alleen goed voor een gezonde huid, ze zijn ook nog eens heel erg lekker! Smullend een gezond huidje krijgen, dat willen we toch allemaal?

Pure chocolade: dat chocolade een uitbarsting van puistjes zou veroorzaken is niet helemaal waar. Cacao bevat veel antioxidanten waar je juist een stralendere huid van krijgt met minder vlekjes. Kies chocolade met een zo hoog mogelijk cacaopercentage, dat betekent dus (helaas) geen witte of melk chocolade. Probeer eens de pure chocolade van Vivani met een cacaopercentage van 92%, deze heeft een hele lekkere smaak en bevat allemaal goede en pure ingrediënten! 


Walnoten: een handjevol walnoten is een weldaad voor je huid, ze zitten namelijk tjokvol mineralen en gezonde vetten waardoor je huid er zachter en stralender uit gaat zien. In plaats van walnoten kun je ook kiezen voor andere gezonde vetten zoals chiazaad, amandelen en wilde zalm. 

Boerenkool: laat die boerenkoolstamppotjes maar komen, boerenkool zit namelijk vol met vitamine C en ijzer die de zogenaamde puistjesuitbarstingen helpt voorkomen en ervoor zorgt dat de roodheid vermindert. 

  • Maak een lekkere Groene Smoothie met boerenkool, kokoswater, peer, kiwi en eventueel wat extra superfoods zoals hennepzaad, lucuma- of macapoeder! 

Avocado: heerlijk romig en bevat veel vitamine B6 die ervoor zorgen dat je hormonen in balans blijven (erg goed dus tijdens de 'rode week'). Wanneer je hormonen uit balans zijn kun je meer last krijgen van acne. 

Bessen: fruit is sowieso goed voor je huid maar vooral (blauwe) bessen bevatten veel vitamines en antioxidanten. 

  • Neem als ontbijtje een kommetje yoghurt (yoghurt is ook goed voor de huid), een handjevol aardbeien, blauwe bessen en frambozen en maak het helemaal af met walnoten en amandelen. Voor extra variatie kun je cacaonibs of een blokje pure chocolade toevoegen!
Water: water hoort niet helemaal thuis in het rijtje van 'eten' maar water is wel heel erg belangrijk voor een gezonde huid! Water zorgt ervoor dat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd waardoor ze geen puistjes kunnen veroorzaken en water zorgt er voor dat je huid gehydrateerd blijft. Ben je het standaard glaasje water nu wel eens zat? Doe er eens een schijfje citroen in voor wat extra smaak! 

2 opmerkingen:

  1. Weer een leuk stukje! De tips die je er soms tussen schrijft, helpen mij echt. Dank je wel! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij eten ontzettend vaak boerenkool thuis (lekker makkelijk, we zijn nogal lui) maar nu ik weet dat het goed is voor je huid zal ik het met minder tegenzin eten!

    BeantwoordenVerwijderen