Schrik niet meteen bij het woord kikkererwten, deze erwten hebben ten eerste helemaal niets te maken met slijmerige kikkertjes en ten tweede proef je er ook NIETS van! Kikkererwten geven de lekkere dikke structuur die je ook met gewone cookie dough krijgt. Ik at deze lekkere cookie dough als post workout snack en het was een hele hap (maar ik kon het wel op hoor haha), het recept is voor 1 kom maar de kans is groot dat je 'm niet helemaal op kan. Maar ach.. dat is geen probleem toch, dan heb je morgen nog een lekkere portie ;)
Ingrediënten voor 1 groot bakje
- 200 gram kikkererwten
- 40 ml ongezoete sojamelk (of amandelmelk)
- 1 eetlepel biologische pindakaas met stukjes
- 1 eetlepel cacaonibs
- Greensweet Stevia vanille druppels naar smaak (wanneer je deze niet hebt kun je ook een ander zoetmiddel/halve banaan gebruiken en vanille toevoegen)
- kaneel en/of speculaaskruiden naar smaak
- Lek de kikkererwten uit en spoel ze grondig schoon met water.
- Doe de kikkererwten, sojamelk, pindakaas, stevia en kaneel in een keukenmachine en mix totdat het de juiste structuur heeft gekregen.
- Lepel de cacaonibs erdoorheen, pak een heerlijke grote lepel en act like an American!
Dit klinkt ook erg lekker, ga het recept gelijk opschrijven. Dan kan ik het binnenkort maken!
BeantwoordenVerwijderenKan je het ook mixen met de staafmixer?...
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat dat best zou kunnen, just give it a try! ;)
Verwijderen