woensdag 5 maart 2014

Chocolate Chip Cookie Dough

Afgelopen week stond ik weer met een grote lepel de beslagkom met bananenbroodmix uit te likken, want ja dat vervelende klusje moest natuurlijk ook geklaard worden. De kom uitlikken doet vast heel bakkend Nederland maar in Amerika gaan ze nog een stapje verder. Veel Amerikanen staan met bloem, suiker, eieren en chocolate chips een verrukkelijk beslag voor koekjes te maken en vervolgens gaat dat heerlijke beslag niet de oven maar rechtstreeks hun ronde buikje in. Je kunt ze gek noemen die Amerikanen maar koekjesdeeg aka cookie dough is enorm lekker! Helaas is cookie dough nou niet echt het meest verantwoorde tussendoortje, dus daar moest natuurlijk iets op verzonnen worden. Op Instagram kwam ik al vaak heerlijke recepten tegen, ik heb er zelf mijn eigen draai aangegeven en daar is dit recept uitgerold. Voor velen zal het even wennen zijn maar deze cookie dough is het proberen waard! Niet alleen heel lekker ook nog eens vegan friendly en vrij van: suiker, gluten, ei en zuivel.
Schrik niet meteen bij het woord kikkererwten, deze erwten hebben ten eerste helemaal niets te maken met slijmerige kikkertjes en ten tweede proef je er ook NIETS van! Kikkererwten geven de lekkere dikke structuur die je ook met gewone cookie dough krijgt. Ik at deze lekkere cookie dough als post workout snack en het was een hele hap (maar ik kon het wel op hoor haha), het recept is voor 1 kom maar de kans is groot dat je 'm niet helemaal op kan. Maar ach.. dat is geen probleem toch, dan heb je morgen nog een lekkere portie ;) 

Ingrediënten voor 1 groot bakje
  • 200 gram kikkererwten
  • 40 ml ongezoete sojamelk (of amandelmelk)
  • 1 eetlepel biologische pindakaas met stukjes 
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • Greensweet Stevia vanille druppels naar smaak (wanneer je deze niet hebt kun je ook een ander zoetmiddel/halve banaan gebruiken en vanille toevoegen) 
  • kaneel en/of speculaaskruiden naar smaak
  1. Lek de kikkererwten uit en spoel ze grondig schoon met water.
  2. Doe de kikkererwten, sojamelk, pindakaas, stevia en kaneel in een keukenmachine en mix totdat het de juiste structuur heeft gekregen.
  3. Lepel de cacaonibs erdoorheen, pak een heerlijke grote lepel en act like an American! 

3 opmerkingen:

  1. Dit klinkt ook erg lekker, ga het recept gelijk opschrijven. Dan kan ik het binnenkort maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je het ook mixen met de staafmixer?...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat dat best zou kunnen, just give it a try! ;)

      Verwijderen