Bloemkool is een echte Hollandse klassieker en is absoluut de multitaskwinner onder de groentes! Rijst, risotto en zelfs saus: met bloemkool kun je alle kanten op! Deze groente staat niet bekend als superfood maar verdient absoluut de naam bloemcool. Bloemkool bevat veel vitamine C, calcium en vezels en is ook nog eens goed voor je spijsvertering.
Ingrediënten voor circa 2 borden
voor de bloemkoolrijst
- 1/2 grote bloemkool
- 150 gram champignons
- 100 à 150 gram worteltjes
- 200 gram Quorn stukjes
- een grote snuf kurkumapoeder
- 2 theelepels basilicum
- kokosolie om te bakken
voor de kerriesaus
- 1/2 grote bloemkool
- bouillon
- kerriepoeder naar smaak
- snufje (zee)zout
- Kook de helft van een grote bloemkool gedurende 20 minuten.
- Snij ondertussen de champignons en worteltjes en hak de andere bloemkoolhelft in een keukenmachine totdat het net rijstkorreltjes geworden is.
- Wanneer de kokende bloemkool nog circa 5 minuten te gaan heeft, bak je de champignons, wortels, quorn stukjes en de bloemkoolrijst in de kokosolie.
- Giet de gekookte bloemkool af en maak er een saus van in de keukenmachine door er kerrie, zout en bouillon bij te doen. Giet er bouillon bij totdat je tevreden bent met de dikte van de saus.
- Doe de saus bij de bloemkoolrijst en voeg de overige specerijen toe, roer nog even goed door en schep het in bordjes.
EXTRA TIPS EN TRICKS
- In plaats van quorn stukjes kun je natuurlijk ook kipfiletstukjes gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten