Dit recept smaakt niet alleen heerlijk, het is ook nog eens hartstikke gezond door de eiwitten, gezonde vetten en de antioxidanten uit de cacao. Dat is nog eens een heerlijke traktatie om even bij weg te dromen! Daarnaast is dit recept zoals je gewend bent vrij van geraffineerde suiker en is het glutenvrij.
Ingrediënten
voor 4 medium pannenkoekjes (voor 1 persoon)
- 3 eetlepels kikkererwtenmeel
- 1 eetlepel amandelmeel
- 1/2 eetlepel kokosrasp
- 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 ei
- 2 eetlepels kokoswater
- 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
- *5 à 10 gram zoetmiddel naar keuze: honing, lucuma, kokosbloesemsuiker of circa 7 druppeltjes stevia
- snufje kaneel of speculaaskruiden
- kokosolie extra virgin om in te bakken
voor de kokos-vanille glace
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel kokoswater
- theelepel zoetmiddel naar keuze (zie hierboven*)
- 1 kleine theelepel vanillepoeder
voor de topping
- 1 blokje/10 gram gesmolten pure chocolade (minimaal 75% cacao, ik gebruikte voor dit recept Vivani 92%)
- 1/2 eetlepel kokosrasp
- halve eetlepel amandelpasta
- een kleine eetlepel cacaonibs
- Begin met het maken van de pannenkoeken: mix de droge ingrediënten en de natte ingrediënten in aparte kommetjes. Wanneer je beide goed gemengd hebt voeg je het samen in een kom en meng je het kort door.
- Smelt wat kokosolie in een koekenpan en schep met een juslepel wat van het mengsel in de pan. Bak de pannenkoekjes op laag vuur, wanneer de zijkantjes opgedroogd zijn kun je ze omkeren.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de glace.
- Wanneer de pannenkoekjes allemaal klaar zijn, maak je een stapeltje van pannenkoeken en giet je de glace eroverheen. Garneer met de toppings en waan je in Bora Bora à la Bounty!
Whoaaa heerlijk idee en ik heb altijd al kikkererwtenmeel willen proberen. Dit recept ga ik onthouden :)
BeantwoordenVerwijderenLiefs Suus