woensdag 2 april 2014

Recept: Avocado-bimisalade met forel

Ik zit momenteel middenin de toetsweek, wat betekent dat ik enorm veel moet leren en
dat de dagen veel te kort zijn. Tijdens zo'n week moet je natuurlijk extra goed voor jezelf zorgen dus vandaar dat ik na een ontspannend lesje pilates een heerlijke salade voor mezelf klaarmaakte. In de supermarkt was ik de grappige groente bimi tegengekomen (nee geen bami, bími) en die moesten we natuurlijk even uitproberen. De salade was erg lekker en zag er topchefwaardig uit, vandaar dat ik dit heerlijke recept met jullie deel. Lekker als gezonde lunch of als gewone maaltijdsalade, rijk aan gezonde vetten, eiwitten en een cadeautje voor je smaakpapillen!

Vrij van gluten, zuivel (lactose), geraffineerde suikers

Velen vinden avocado maar een rare combinatie tussen fruit en groente en weten dan ook niet zo goed wat ze er mee aan moeten. Avocado is heerlijk in salades met wat extra smaakmakers zoals kruiden en vult enorm goed! Vooral in combinatie met vis of ei is avocado lekker. Daarnaast is avocado ook heel erg goed voor je en mag het zelfs superfood genoemd worden doordat het..
..veel onverzadigde vetzuren bevat die VET gezond zijn!
..voedingsstoffen bevat die je lichaam zelf niet kan maken zoals: kalium, calcium, vitamine A en B en foliumzuur (is vooral goed voor sterk en gezond haar, een echte aanrader dus)
..je lichaam reinigt, avocado's helpen namelijk bij het wegspoelen van giftige stoffen (top als je aan een detox bent begonnen)

Ingrediënten voor een maaltijdsalade voor 1 persoon
 • 150 gram bimi 
 • 125 gram gerookte forelfilet 
 • een halve rijpe avocado
 • 1 zachtgekookt eitje
 • een snufje zeezout
 • basilicum naar smaak
 • kokosolie om in te wokken
 1. Spoel de bimistronkjes schoon, warm wat kokosolie op in een wokpan (of grote koekenpan) en wok de bimi voor ongeveer 6 à 8 minuutjes.
 2. Zet ondertussen een steelpannetje op en kook hierin je eitje (een zachtgekookt eitje moet ongeveer 3 minuutjes, wanneer je het lekkerder vindt dat het eigeel eruit loopt, moet je het eitje ongeveer 2 minuten koken).
 3. Snij de avocado en forelfilet in stukjes.
 4. Wanneer de bimi en het eitje klaar zijn, leg je de bimi op een bordje samen met de forelfilet en de avocado. Pel het eitje en leg deze erbovenop (of snij alvast in reepjes/stukjes). Breng op smaak met een snufje zeezout en wat basilicum. 
! Bimi is natuurlijk niet een groente die je dagelijks tegenkomt, je kunt i.p.v. bimi ook broccoli, sperzieboontjes of asperges gebruiken.

1 opmerking: