Dit keer is het niet Sinterklaas, maar het lange paasweekend dat eindelijk op de deur klopt. Een weekend met prachtig weer, enorm veel paasontbijtjes en brunches oftewel: een weekend vol met heel veel lekker eten en met name HEEL veel eieren: gepocheerd, gebakken, gekookt, beschilderd, verwerkt in cakes, paaskoekjes of in de geliefde chocoladevorm. Ik ben dol op eieren in welke versie dan ook maar we moeten natuurlijk tijdens dit soort feestdagen ook aan onze gezonde medefoodies denken die de veganistische tour bewandelen. Vandaar een heerlijk paasreceptje: met chocolade, kokos én (met) zonder ei! Lekker, makkelijk en paasproof, of je nou vegan bent of net als ik, af en toe wél van een eitje geniet.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 avocado
- 1/2 - 1 eetlepel kokosbloesemsuiker (of een andere suikervervanger)
- 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
- 3 eetlepels kokoscrème/melk (het harde gedeelte van de melk uit blikjes)
- 1 eetlepel kokosrasp
- 1 pruim
- snufje kaneel
1. Meng
de avocado met 1 eetlepel kokosmelk, de rauwe cacaopoeder, kokosbloesemsuiker
en een snufje kaneel totdat het een gladde mousse is.
2. Verdeel
de mousse in twee kleine schaaltjes en maak op beiden een kleine eivorm van de
kokosmelk.
3. Lepel
met een kleine lepel halve bolletjes uit de pruim en leg deze op de eivormpjes.
4. Garneer
met kokosrasp en de choco-coco mousse is klaar!
Dit recept zie ik tegenwoordig echt overal voorbij komen! Wil hem ook graag eens proberen! =D
BeantwoordenVerwijderen