dinsdag 22 april 2014

Spicy scrambled eggs met avocado

Soms heb je van die dagen dat je trek hebt in een goed gevulde lunch: iets simpels maar iets wat wel lekker is. En het liefst ook nog een beetje gezond natuurlijk. Scrambled eggs, oftewel roerei past altijd als heerlijks zondags ontbijtje maar is ook een echte aanrader als lunch. Wanneer je zin hebt in een lekkere luxe lunch vol met smaak en voedingsstoffen dan is dit recept een echte aanrader: het zit propvol gezonde vetten, eiwitten en daarnaast is het ook nog eens vegetarisch terwijl de smaak je doet denken aan gekruide kippenboutjes (ja het is echt waar). Roerei maar dan een tikje specialer, kruidiger en gezonder dan de versie met bacon. 

Ingrediënten voor 1 persoon
  • 2 eieren
  • circa 100 gram champignons
  • een halve avocado
  • een eetlepel pijnboompitjes 
  • scheutje ongezoete sojamelk
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder 
  • snuf zeezout
  1. Smelt wat kokosolie in een koekenpan, snij ondertussen de champignons in kleine schijfjes en bak dit in de pan.
  2. Hussel ondertussen de eieren en de sojamelk door elkaar en voeg dit bij de champignons.
  3. Roer de ei goed door de champignons heen zodat het geen omelet wordt.
  4. Wanneer het roerei de juiste structuur begint te krijgen, voeg je de kruiden toe en meng je het geheel nog even goed door.
  5. Snij ondertussen de halve avocado in kleine blokjes en voeg dit samen met de pijnboompitjes toe aan het roerei.
  6. Garneer met een beetje zeezout en serveer lekker warm. 
Vrij van geraffineerde suiker, zuivel en gluten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten