maandag 17 maart 2014

Recept: Apple pie oatmeal

De afgelopen maanden heb ik al met veel plezier mijn liefde voor havermout gedeeld en deze liefde is sindsdien alleen maar groter geworden, met al die lekkere ontbijtrecepten zul je denken dat er geen plaats meer is voor de goeie ouwe oatmeal, maar heus: voor havermoutpap houd ik altijd een ontbijtplekje vrij. De smaak van grootmoeders appeltaart vind ik als Nederlands meisje natuurlijk heerlijk, vandaar dat ik eens een experimentje ging doen met deze twee en daar kwam deze heerlijke apple pie oatmeal uit! Zeker het proberen waard! 

Dit recept is veganistisch en vrij van zuivel (lactose), geraffineerde suiker en ei


Ingrediënten voor 1 grote ontbijtkom

  • 50 gram havermout
  • 300 ml ongezoete sojamelk (of een andere melkvervanger naar keuze)
  • 1 biologisch zoet appeltje
  • 1 handje rozijnen 
  • 1 à 2 eetlepels amandelpasta 
  • 1 eetlepel chiazaadjes (optioneel)
  • kaneel + koek & speculaaskruiden naar smaak 

  1. Breng in een steelpannetje de sojamelk aan de kook. 
  2. Snij ondertussen het appeltje in kleine stukjes of schijfjes.
  3. Wanneer de sojamelk aan het koken is, voeg je de havermout toe.
  4. Voeg de appelstukjes, rozijnen en eventueel het chiazaad toe op het moment dat de havermout nog net niet klaar is, zo kan de appel nog lekker zacht worden.
  5. Wanneer de havermout klaar is, strooi je de specerijen eroverheen en besprenkel je het met de amandelpasta. 
Ook erg lekker met een extra handje amandelen. 

2 opmerkingen:

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de foto niet zo smakelijk vind, haha, maar de ingrediënten klinken wel heeel lekker! Zeker een keer proberen, ben dol op havermout. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben normaal niet zo'n oatmealfan omdat ik vindt dat het geen smaak heeft enz, maar ik heb dit recept juist uitgeprobeerd en zal het sowieso meer maken. lekker!!!

    BeantwoordenVerwijderen