woensdag 4 december 2013

5 December Guide

Morgen is het alweer zover, de verjaardag van onze oer-Hollandse Sinterklaas! Een goede reden voor weer een guide vol met tips om deze leuke dag te vieren. 
''Wees weer eens kind, met een film van Sint!
 Sinterklaasfilms zijn net als Disneyfilms echte klassiekers, leuk voor jong en oud! Ook al weten we nu dat de Sinterklaas die we vroeger met de stoomboot aan zagen komen en die op pakjesavond de cadeautjes kwam rondbrengen, onze buurman was en niet een goedheiligman die ons zo lief vond; Sinterklaas is en blijft een leuke en gezellige tijd. Doe je lekker warme sokken aan, pak het zachtste dekentje dat er te vinden is, zet een bakje thee en zoek natuurlijk een leuke Sinterklaasfilm uit. (Het Paard van Sinterklaas, Waar is het Paard van Sinterklaas?)

Niet iedereen houdt van zoetsappige kinderfilms, sommigen willen liever bloedstollende films met veel spanning en horror! Een echte aanrader is dan de film 'Sint' die morgenavond om 22.05 op RTL 7 te zien is!
Tv-aanrader voor de komediefanaten: Sint & De Leeuw om 20.30 op Nederland 1.
''Heerlijk avondje is gekomen..
Ga wat lekkers bakken en nee, dit keer niet makkelijk uit een pakje waarbij je alleen nog maar wat eieren en melk hoeft toe te voegen. Zoek op internet een leuk recept met verse ingrediënten en experimenteer erop los. Laatst heb ik havermoutmuffins (zie: recept) met chocoladestukjes en speculaaskruiden gemaakt, perfect voor sinterklaasavond: pepernoten chocoladeletters en muffins in één! (maar dan de healthy versie)  

''Verras iemand!
Pakjesavond is de perfecte avond om iemand te verassen, je kunt iets kleins kopen of zelf iets maken! Maar daar hoort natuurlijk ook een mooi (zelfgemaakt!) gedichtje bij. Een aantal tips voor het perfecte gedicht:

  • Bedenk eerst een rijmwoord en maak daarna hele zinnen
  • Maak het persoonlijk door middel van iemands favoriete snoepgoed, hobby's etc.
  • Gebruik geen clichés zoals: 'Sint zat eens te bedenken, wat hij ... zou schenken.' Wees origineel en gebruik je creativiteit! 
''Ga lekker uiteten!
Ga gezellig uiteten met familie of vrienden! Een echte aanrader is dan een wok- of all-you-can-eatrestaurant, bij beide kan iedereen onbeperkt eten van wat hij of zij lekker vindt, of je nou van vlees of vis houdt, van ijs of fruit, er is voor ieder wat wils. Natuurlijk is het eten alleen al heel gezellig maar in restaurants ben je met zoveel mensen dat de sfeer ook heerlijk Sinterklaasachtig is!  

Ik ga in ieder geval morgenavond gezellig met mams wokken en stiekem kijk ik nu al uit naar al die lekker soorten verse vis, groenten en fruit, all-you-can-eat: here we come! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten