woensdag 11 december 2013

One-day guide to happiness


''De dagen worden langer, de temperaturen dalen dramatisch, de zon laat zich steeds minder vaak zien, oftewel: de koude maanden hebben hun intrede gedaan en de winter staat alweer voor de deur! Natuurlijk brengt de winter veel gezelligheid met zich mee, maar we hebben allemaal wel eens zo'n dag waarbij we het liefst in bed zouden blijven liggen met de dekens ver over ons hoofd getrokken. Maar daar ga je je natuurlijk ook niet beter door voelen, vandaar een one-day guide om een 'oppepper' te krijgen waardoor je de koude winterdagen weer met een stralende glimlach tegemoet kunt gaan! !  Zet eerst je mobiel uit en stop met het checken van je social-media.


7.00 - 9.00 Ga lekker vroeg uit bed, uitslapen is natuurlijk heerlijk, maar je kunt beter vroeg opstaan (tussen 7 en 9 is een hele mooie tijd), dit is niet alleen goed voor je body maar ook voor je soul! Strek je daarna uit en maak een heerlijk gezond ontbijtje voor jezelf klaar. Ga bijvoorbeeld voor Griekse yoghurt met noten, fruit en superfoods of maak een warme kom havermout met cacao, banaan en kaneel (of speculaaskruiden!) voor jezelf klaar. Dat is nog eens lekker wakker worden! 10.00 - 11.30 Tijd om te sporten! Tijdens het sporten maakt je lichaam het stofje serotonine (wat ook in cacao zit) aan, waardoor je vrolijk wordt! Dus put on your work out clothes en ga lekker naar de sportschool, doe mee aan een lesje pilates of wordt helemaal zen tijdens een yogales. Geen sportschoolabonnement? Geen probleem, doe je hardloopschoenen aan en ga een lekker blokje hardlopen. Wel warm aankleden natuurlijk! (Bodywarmers zijn geen overbodige luxe) Natuurlijk mag je jezelf wel even belonen na het sporten, doe dit met een Groene Smoothie, vol met vitamines, mineralen en eiwitten waardoor je lichaam zich optimaal kan herstellen! 

12.00 - 14.00 Maak een heerlijke lunch voor jezelf klaar. Een goede keuze is een avocadosandwich van: speltbrood, een halve avocado en een gekookt eitje of beleg je broodjes met hummus en (zongedroogde) tomaatjes. Geen zin om zelf wat te maken? Ga dan gezellig met je mams uiteten! Kies daar bijvoorbeeld voor een heerlijke maaltijdsalade of voor een stukje vis zoals kabeljauw of tonijn. 

15.00 - 16.00 Social-media is vandaag niet toegestaan, want vandaag draait het even helemaal om jou. Blader je moeders receptenboekje door en ga home made food maken! Niet zo'n keukenprinses? Dat is geen probleem, er zijn genoeg DIY ideeën om er een creatieve middag van te maken. Maak bijvoorbeeld je eigen Snow Globe, super leuk voor de aankomende kerst! (Zie hier)

17.30 - 18.30 Time for dinner! Maak een lekkere salade van gemixte groenten, quinoa en wilde zalm. Natuurlijk hoort daar ook een lekker toetje bij. Probeer eens mijn gezonde chocolademousse (zie: recept), tijdens het opsmikkelen van dit heerlijke dessert krijg je meteen het gevoel van een bounty island!

19.00 - 20.00 Na je heerlijke avondmaaltijd is het tijd om even lekker uit te buiken in een warm bad met bruisbollen. Doe meteen een vochtinbrengend maskertje op je gezicht en twee komkommerschijfjes op je ogen. Een top combinatie: relaxen en ondertussen een stralend huidje krijgen. Nadat je hebt gebadderd, pak je de allerzachtste en most comfy pyjama die er te vinden is en maak je de outfit af met lekkere warme sokken.  


20.30 - 21.30  Nu je de allerzachtste pyjama aanhebt is het tijd voor een lekkere mok thee, een klein bakje fruit en een goed boek, kies voor een van de romantische en hilarische chicklits van de schrijfster Lindsey Kelk of Sophie Kinsella. Ga daarna vroeg op bed om lekker uit te rusten.

2 opmerkingen:

 1. Als je eerst je inleiding maakt, op een plaatje van een gescheurd papiertje klikt en dan verder gaat komt er als je hem bekijkt een link met meer lezen zodat je meerdere artikels op 1 pagina ziet en het wat mooier word...

  leuk blog trouwens! alleen moet je zelf plaatjes maken en een andere layout nemen, dat trekt meer bezoekers. o en misscien ook een kortere naam? dan kan iemand het beter onthouden en komen ze ook wat eerder terug op je blog...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor alle goede tips, ik zal er zeker iets mee doen en met de eerste tip ben ik al aan de slag gegaan, het ziet er nu veel overzichtelijker uit! Nogmaals bedankt! ;)

   Verwijderen