maandag 23 december 2013

Goede voornemens: waarom mislukken ze?

De kerstdagen komen steeds dichterbij en het nieuwe jaar lacht ons alweer tegemoet! Voor veel mensen dé tijd om goede voornemens te verzinnen voor 2014 en nu nog even heerlijk te zondigen 'om het af te leren'. Vol optimisme gaan ze het nieuwe jaar en daarbij hun goede voornemens tegemoet, de eerste dagen gaan denderend maar helaas, halverwege januari gooien veel de handdoek maar weer in de ring: want er komt toch niks van. Heb jij je lijstje vol met goeden voornemens al uitgeschreven? Volg deze gouden tips en zorg ervoor dat jouw goede voornemens niet maar bij plannen blijven maar werkelijkheid worden! 

Ten eerste is het belangrijk om je lijstje met voornemens klein en realistisch te houden. Natuurlijk staan 20 goede voornemens leuk op papier maar door zo veel te willen is de kans groot dat meer dan de helft niet lukt, hierdoor raak je gedemotiveerd waardoor je je weer minder goed kunt focussen op de belangrijkste doelen. Houdt je lijstje daarom klein, 1 voornemen is al goed en 3 is meer dan genoeg! 


Blijf het niet uitstellen, waarom zou je volgend jaar pas beginnen terwijl je nu al van start kunt gaan? Uitstel zorgt voor afstel, dus begin meteen!

Wees blij met kleine stapjes en focus je niet alleen op wat er nog gebeuren moet, maar wat je allemaal al hebt behaald. Wees trots op jezelf

Wees gepassioneerd door je doelen en zie het als een mooie reis die je gaat bewandelen en niet als een of ander klusje dat geklaard moet worden. Voornemens moeten leuk zijn! Zorg er door voor dat je echt gepassioneerd bent door je doel en dat het niet iets is wat je doet omdat je het in een tijdschrift hebt gelezen of omdat iemand anders het ook doet. Het is jouw doel en je doet het voor jezelf!  
''Find something you're passionate about and don't give up on it
Zorg ervoor dat je plenty motivatie hebt! Zoek bijvoorbeeld inspirerende quotes op voor de momenten waarop je het moeilijk zult hebben, hang deze op een plaats waar je ze goed kunt zien en vaak zult tegenkomen. Op internet staan genoeg inspirerende quotes, van tumblr tot forums, motivatie is niet moeilijk te vinden! 

Deel je goede voornemens met familie of vrienden, zo worden je goede voornemens bekend en blijf je automatisch gemotiveerder, wie weet is er iemand met hetzelfde doel en kunnen jullie elkaar er doorheen slepen en steunen! 

Accepteer dat het af en toe minder goed gaat dan je zou willen. Natuurlijk is het vervelend als je niet vooruitgaat maar door te stoppen kom je geen stap verder! Dit is juist het moment om stil te staan bij je doel en te herinneren waarom je bent begonnen. Het behalen van een doel gaat gepaard met veel pieken en dalen, accepteer dit en zet door! 

Vier de belangrijke stappen die je naar je uiteindelijke doel zet! Is het je doel om een marathon te lopen en is het je gelukt om 5 kilometer te lopen trakteer jezelf dan op een gezellig bioscoopavondje, een nieuwe hardloopbroek of iets anders wat allang op je verlanglijstje staat! 

Het allerbelangrijkste is om in jezelf te geloven: als dit echt iets is wat je wil dan zul je er hard voor moeten werken, zullen er moeilijke dagen komen en zul je af en toe dicht bij het punt komen waar je wilt stoppen, maar blijf doorzetten en geloof erin dat je doel haalbaar is

Houdt mijn blog de komende dagen in de gaten want ik zal de meestvoorkomende voornemens op een rijtje zetten met tips en tricks waardoor jouw goede voornemens werkelijkheid worden! Kijk morgen voor: Goede voornemens #1 Gezonder eten

1 opmerking: