zondag 15 december 2013

Recept: Appelnotencake

'We zijn alweer halverwege december, een maand vol met gezelligheid en lekker eten! Wat is er nou gezelliger dan op een zondagmiddag gezellig met je mams een heerlijke appelcake te maken? En dan wel deze heerlijke appelnotencake, vol met gezonde, biologische en voedzame ingrediënten, superfoods en fruit. Dat is nog eens (h)eerlijk eten!' 

Vrij van: gluten, ei, lactose, suiker
Vegan friendly


Ingrediënten voor 1 cake
  • 2 (over)rijpe bananen
  • 50 gram havermout
  • 30 gram (circa 2 eetlepels) boekweitmeel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 à 2 eetlepels palmsuiker
  • 1 biologische appel
  • 1 handje ongezouten (geroosterde) amandelen
  • 1 handje biologische rozijnen
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Het appelnotenbeslag wanneer het klaar is om de oven
in te gaan. 
  1. Snij de bananen in stukjes en voeg dit samen met de havermout, kokosolie, palmsuiker, kruiden en wijnsteenbakpoeder in een keukenmachine of blender of mix het met een staafmixer tot het een gladde massa is geworden. 
  2. Schil en snij een appel in kleine stukjes en voeg dit samen met een handje rozijnen, amandelen en de boekweitmeel toe aan het beslag. Roer het nog even door met een vork, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. 
  3. Bekleed een cake- of bakblik met bakpapier en giet het beslag erin. Bak het voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius. 
Extra (variatie)tips 
  • Gebruik in plaats van amandelen andere noten zoals walnoten of pecannoten. 
  • Gebruik in plaats van boekweitmeel een ander soort meel zoals quinoa-, amandel- of speltmeel. 
  • Gebruik agave- of ahornsiroop in plaats van palmsuiker. 

1 opmerking: