dinsdag 3 december 2013

Recept: Gezonde chocolademousse

''Chocolate is ground from the beans of happiness
Toetjes en chocolade, de verleiding van elke vrouw (en stiekem ook van elke man). Ik vind cacao echt verrukkelijk, in welke vorm dan ook, of het nou pure cacaopoeder is of een reep met een extreem hoog cacaogehalte. Helaas is de combinatie van kant-en-klaartoetjes met chocolade erin niet erg 'sixpack-friendly', maar geloof me als je eenmaal deze heerlijke smaaksensatie hebt geproefd, wil je nooit meer een gewoon pak chocoladevla. 

Vrij van: gluten, zuivel, ei, suiker
Vegan friendly 
''Never under-estimate the power of chocolate
Deze chocolademousse zit bomvol antioxidanten en in plaats van koemelk of slagroom heb ik gebruik gemaakt van kokosmelk wat behoort tot de categorie superfoods. Door de combinatie van kokosmelk en cacaopoeder krijg je de smaak van Bounty en door de banaan wordt het lekker zoet. 


*Voor de echte zoetekauwen is alleen de banaan waarschijnlijk nog niet zoet genoeg dus kun je er op smaak een aantal eetlepels palmsuiker (kokosbloesemsuiker) of honing in doen. Vooral palmsuiker is een goede vervanger voor normale suiker en is ook vele malen gezonder doordat het nog alle vitamines en mineralen bevat en langzamer in je bloed wordt opgenomen dan geraffineerde suikers. 

Ingrediënten voor 2 à 3 porties

  • 1 banaan
  • een half blikje kokosmelk (dit staat gelijk aan 200 ml)
  • 2 à 3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder (ik houd heel erg van de bittere smaak van cacao maar als je meer van de zoete chocoladesmaak houdt kun je iets minder cacao of iets meer palmsuiker gebruiken)
  • 1 à 3 eetlepels palmsuiker (zoals ik al zei: het is maar net hoe zoet je het wilt hebben)
Voor de topping
Ik heb zelf gekozen voor bijenpollen als topping, dit geeft een zoete smaak en een lekkere bite aan de chocolademousse maar je kunt ook kiezen voor andere toppings zoals:
  • cacaonibs
  • stukjes noot 
  • gedroogd fruit (cranberries, abrikozen, blauwe bessen)
  • plakjes banaan
How to make it?
  1. Doe de banaan in de keukenmachine (of prak het zelf als je geen keukenmachine hebt) en mix het samen met de kokosmelk.
  2. Voeg naar smaak cacao en palmsuiker toe en mix het nog even goed door.
  3. Zet het voor minimaal een halfuurtje (langer mag altijd, niet korter!) in de koelkast.
  4. Besprenkel het met bijenpollen, cacaonibs of iets anders lekkers! 
Tips en suggesties
  • De één vindt mousse lekker, de ander houdt meer van vla. Als je een lekkere stevige mousse wilt, gebruik dan wat meer van het 'harde gedeelte' uit de kokosmelk, wil je liever een vla-achtige substantie gebruik dan vooral het vloeibare gedeelte.
  • Houdt je niet zo van kokosmelk? Vervang deze dan door sojamelk, amandelmelk of een andere melk naar je keuze.   

3 opmerkingen:

  1. Hey!
    Ik ben een artikel van je tegengekomen op girlscene! en ik vond het echt superhandig. Toen ik vervolgens op je site terechtkwam, kwam ik erachter dat dit een superblog is! Ik ben zelf ook echt een health en sportfreak dus het is zo leuk om te zien dat iemand die passie gebruikt voor haar blog, en je verhaal is heel inspirerend en motiverend! Ik hou ook heel erg van koken en bakken en ik vind het heel belangrijk om gezond maar ook vooral lekker te eten, jouw recepten zijn echt super! xoxo Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga het vanavond direct uitproberen :D

    BeantwoordenVerwijderen