donderdag 28 november 2013

Banana benefits


''The older you get, the better you get, unless you're a banana
Ik ben gek op fruit: aardbeien, blauwe bessen, kiwi's, (sinaas)appels, mandarijnen en nog veel meer, van diepvries tot vers, er is altijd fruit in huis en op de fruitschaal! (Thank you mommy!) In bananenbrood, in (groene) smoothies, in de havermoutpap of door de yoghurt: I'm bananas about bananas! En ik ben niet de enige want bananen zijn na appels en sinaasappels, het meest gegeten fruit in Nederland. 


''Increase your happiness, eat a banana
 Ik word altijd helemaal happy wanneer ik een banaan heb gegeten en dat is ook niet zo gek want bananen zorgen ervoor dat het stofje genaamd serotonine wordt aangemaakt en dat zorgt voor het blije gevoel, ditzelfde gevoel komt vrij wanneer je een goede sportsessie hebt gehad! 


Bananen zijn het ultieme fruit voor sporters. Voor het sporten zijn bananen erg geschikt omdat ze snel energie afgeven, maar bananen bevatten ook (gezonde fruit-)suikers die langzaam worden opgenomen waardoor je langdurige energie hebt. Ook als post-work-out-snack zijn bananen erg geschikt omdat je lichaam na het sporten snakt naar makkelijk opneembare koolhydraten om de spieren gauw te laten herstellen en bananen kunnen je lichaam hier goed van voorzien. 

Wist je dat bananen ervoor zorgen dat andere voedingsstoffen makkelijker worden opgenomen? Dit komt doordat bananen zorgen voor goede bacteriën in je darmen, dankzij de groei van deze goede bacteriën worden voedingsstoffen makkelijker opgenomen. 


''Benefits of bananas
Bananen bevatten een hoog percentage van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mineralen en vitamines.
Mangaan (28%) zorgt voor een goede stofwisseling
Kalium (16%) zorgt voor een goede spierwerking en een goede vochtbalans
Vitamine B6 (34%) houdt je bloedsuikerspiegel regelmatig en ondersteunt het immuunsysteem
Vitamine C (33%) werkt als een antioxidant in je lichaam en helpt je immuunsysteem te versterken
''Natural sweetener
Bananen kun je in heel veel verschillende gerechten gebruiken, bananen geven een lekkere zoete smaak en zijn dan ook perfect als 'zoetstof' in smoothies. Maar ook in havermoutpap of op de boterham met pindakaas erbij, zijn bananen lekkere toevoegingen. Genoeg redenen om af en toe (of gewoon lekker elke dag) een banaan te eten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten