vrijdag 15 november 2013

Groene smoothies

''Don't eat but drink your vegetables. 
Het heeft een tijdje geduurd voordat ik aan het idee van smoothies met boerenkool of spinazie gewend raakte maar inmiddels vind ik ze echt fantastisch! Smoothies with benefits
Door een paar keer per week een groene smoothie te drinken, krijg je een bom van vitamines, mineralen en vezels binnen! En deze voedingsstoffen zijn voor ons lichaam ook nog eens makkelijker op te nemen in de vorm van een smoothie. Regelmatig een groene smoothie drinken is goed voor je immuunsysteem, je krijgt er een mooie huid van doordat ontstekingen zoals acne geremd worden en ook je haar en nagels krijgen er een boost van! 

Make it SMOOTHie
En nu de grote vraag natuurlijk, hoe maak je zo'n groene smoothie? Als je voor het eerst begint met een groene smoothie en nog niet zoveel gewend bent is het beter om te beginnen met meer fruit dan groente, zodat de zoetigheid overheerst.

1. Kies een basis
Eerst kies je een vloeibare basis. Neem hiervan tussen de 150 en 200 ml
Amandelmelk, yoghurt, kokoswater, sojamelk, groene thee of gewoon water. 

2. Pick your greens!
Kies nu een groente uit, ongeveer 100 à 200 gram de meest bekende groentes in groene smoothies zijn spinazie en boerenkool. Als je nog niet zoveel gewend bent is vooral spinazie een hele goede keuze omdat je smoothie hier lekker dun van wordt en omdat spinazie goed combineert bij veel soorten fruit! 

3. Kies je favoriete fruit
Neem 1 à 2 stukken fruit, vooral banaan is een goede keuze omdat deze lekker zoet is en vooral in combinatie met spinazie is dit heel lekker! 
Andere opties: kiwi, appel, mango, avocado (krijg je een romige smoothie van), aardbeien

4. SUPERCHARGE it!
Nu één van de leukste gedeeltes, het toevoegen van superfoods, kruiden en/of extra's om het nog gezonder en lekkerder te maken.
Chlorella of spirulina poeder, chia zaadjes, lijnzaad, vanille extract, komkommer, kaneel, cacao poeder, notenpasta('s)

5. Maak het zoeter
Om je smoothie wat zoeter te maken kun je nog wat dingetjes toevoegen! Gebruik GEEN geraffineerde suikers zoals tafelsuiker!
Dadels, honing, agavesiroop, palmsuiker, ahornsiroop, stevia

En dan BLENDEN! (Des te langer je het blend, des te 'smoother' je smoothie wordt)

Mijn suggesties en tips
Ik neem altijd een groene smoothie na het sporten, zodat mijn spieren goed kunnen herstellen en vooral omdat ik na het sporten trek heb in wat zoets en iets wat makkelijk te eten of te drinken is. Ik heb er al aardig wat geprobeerd maar natuurlijk heb ik wel een favoriet. 

Benieuwd naar mijn favoriet en het bijbehorende recept? Kijk dan HIER

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het echt een superleuk idee en ga het zeker proberen! Maar wat is nou je favoriet? Als ik erop klik wordt ik steeds naar dezelfde pagina geleid..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed dat je het zegt, dat heb ik niet helemaal goed gedaan! Als het goed is kom je nu wel op de goede pagina terecht!

   Verwijderen
 2. hele handige tips, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen