vrijdag 22 november 2013

Pilatabs

'Pilates, blogilates, je hebt het vast al ergens gelezen, gehoord of gezien. Ik ben al maandenlang een grote lover van pilates en woon dan ook elke week braaf een groepsles bij! Daarom heb ik al het leuke wat pilates te bieden heeft voor je op een rijtje gezet.'

''Every accomplishment begins with the decision to try. 
Of je nou in topconditie bent of niet, iedereen kan pilates doen, je kunt het op je eigen tempo doen en het is een stuk minder intensief dan bijvoorbeeld hardlopen of touwtjespringen. Ik volg zelf pilates-lessen bij de fitness maar je kunt het ook gewoon zelf doen! Op YouTube zijn genoeg filmpjes te vinden die je laten zien hoe je pilates-oefeningen kunt uitvoeren. 
''Train your body like your favourite pet, with kindness and love.
Met pilates doe je verschillende oefeningen die je spieren versterken (zonder zware gewichten te heffen), je een betere houding geven en je flexibeler maken, ook zou het stress en vermoeidheid kunnen verminderen. Pilates wordt ook vaak aangeraden aan mensen met blessures. 

Na een pilates les voel je je vrolijk en heb je ook meer energie, één van de lekkerste dingen van de pilateslessen vind ik altijd de ontspanningsoefeningen op het laatst, om even lekker te relaxen. 
''It's a pain in the ass, but it sure gives me a nice one!
In het begin is de kans groot dat je spierpijn hebt (op de meest rare plekken!) maar na een paar weken zal je zien dat dit minder wordt en dat je langzaamaan leniger wordt en ook gespierder! Ja, die crunches en squats gaan je even spierpijn geven maar je krijgt er wel een mooi gespierd lijf voor terug! 

Maar bovenal is het ook een hele fijne en makkelijke manier om even actief bezig te zijn zonder dat je na afloop helemaal gebroken bent. Als je een groepspilatesles volgt ben je gezellig met zijn allen bezig en stiekem is het ook wel heel fijn om iemand ook keihard te horen puffen tijdens die buikspieroefeningen!

Ik vind pilates zelf super leuk, vooral als ik moe ben en even geen puf heb voor een zware work-out is dit echt een goeie vervanging, maar natuurlijk moet je voor jezelf uitvinden of het wat voor je is of niet, dus doe eens een keer mee met een pilatesles of bekijk eens één van onderstaande pilatesoefeningen op YouTube.


Doutzen Kroes is ook een pilateslover

Bekijk ook:


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten