maandag 11 november 2013

Tealicious

'Heerlijk tijdens de warme wintermaanden, maar de échte tealovers zoals ik drinken het ook tijdens de zwetende zomermaanden: thee.'

De keuze is reuze als het om thee gaat, van kruidenthee tot échte tea latte, stuk voor stuk is het liefde in een kopje. Wat is er nou lekkerder, dan 's middags thuis komen en met een lekker warm dekentje, een goed boek en een stomend bakje thee op de bank te gaan zitten? En dat niet alleen thee is ook nog eens heel erg goed voor je (en dan hebben we het niet alleen over je humeur!) 


Er zijn in het algemeen 4 soorten thee: groene thee, zwarte thee, witte thee en kruidenthee. En hiervan zijn natuurlijk duizenden verschillende smaakjes gemaakt. Mijn favoriet is groene thee met munt maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend! 

Waarom je thee zou moeten drinken?
'Thee is als een warme knuffel, het kan verwarmend zijn, het kan verfrissend zijn, het kan zoet maar ook sterk zijn.'
'Wanneer je last hebt van krampen kan een lekker warm bakje thee de pijn wegnemen, dus vervang die paracetamolletjes maar voor theezakjes!'
'Thee kan je 's ochtends helpen wakker te worden maar het kan je ook helpen om beter te slapen.' 
'Groene Thee kan helpen je energielevel op pijl te houden door je bloedsuikerspiegel te laten stabiliseren, school here I come!' 
'Thee en warme sokken, do I need to say more?'

Tea Latte 
Te erg gehecht aan je latte macchiato? Goed nieuwe, er zijn Tea Lattes! 

Matcha Latte 
Gemaakt van groene thee met opgeschuimde sojamelk, door de zoete smaak van de sojamelk is dit echt een top combinatie! Voor mij is dit wel de echte Tea-Queen onder de groene thee. 

En dan wel de thee die je zou moeten drinken tijdens deze koude maanden die ons te wachten staan..

Chai Tea Latte
De meest gebruikte ingrediënten in de Chai Tea Latte zijn zwarte thee, (soja)melk en water. Ook worden er allemaal specerijen aan toegevoegd zoals: kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel. 

Guide voor theezakjes
Witte thee: 1-2 minuten met water van 65 tot 70 graden Celsius
Groene thee: 1-2 minuten met water van 75 tot 80 graden Celsius
Zwarte thee: 2-3 minuten met kokend water (100 graden Celsius)
Herbal (kruiden) thee: 3-6 minuten met kokend water (100 graden Celsius

2 opmerkingen:

  1. thee is niet zo gezond als je denkt, niet alleen om de kleurstoffen, maar ook omdat er een stofje in zit dat calcium afbreekt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar mag iedereen natuurlijk zijn eigen mening over hebben. Ik ben van mening dat thee door zijn antioxidanten juist erg goed is. Maar er zijn nog genoeg andere dranken en producten die gezond zijn! ;)

      Verwijderen