woensdag 13 november 2013

Lekkere alternatieven voor (koe)melk van Alpro Soya

'Er zijn veel mensen die niet tegen gewone melk en melkproducten kunnen, doordat ze een lactose intolerantie hebben of omdat hun lichaam gewoon niet goed reageert op melk(producten). Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden in de supermarkt die het proberen zeker waard zijn! Dit keer de alternatieven van het merk Alpro Soya.'
1LRijstmelk
Rijstmelk is een dunne, waterachtige 'melk' en heeft een licht-zoete smaak. 
Gebruiken: is vooral lekker in combinatie met ontbijtgranen of om mee te koken en te bakken. Veel mensen vinden rijstmelk te waterig om te gebruiken in warme dranken zoals chocolademelk, dus dit is geen aanrader. 


*Alpro Soya heeft ook een speciale rijstmelk om mee te koken en te bakken, deze is vooral lekker in Oosterse gerechten zoals wokgerechten, pittige soepen en curry's. 

1LHazelnootmelk
Hazelnootmelk heeft een lichte maar ondertussen een rijke, nootachtige smaak en is net als Amandelmelk gemaakt van noten.
Gebruiken: is lekker in warme dranken en lichte desserts oftewel toetjes maar is minder geschikt om mee te koken en te bakken. Hazelnootmelk kun je ook zelf maken!
1L
Amandelmelk
Amandelmelk is zeker één van mijn favorieten, het heeft een lekkere milde smaak van geroosterde amandelen en is op elk moment van de dag lekker, bij het ontbijt, de lunch of tussendoor. Ook bevat amandelmelk (net als amandelen) veel vitamine E. 
Gebruiken: lekker in de thee of koffie en ook goed te gebruiken als vervanging van melk in (bak)recepten. 

1L FreshSojamelk
Dit is wel één van de bekendste alternatieven voor melk. Het voordeel van soja is dat het veel van nature aanwezige eiwitten bevat, dit is met de andere alternatieven minder het geval. Soja heeft een rijke creamy smaak.
Gebruiken: geschikt om mee te koken en te bakken en is ook goed te gebruiken in warme dranken. 

1LSojamelk met een smaakje
Natuurlijk is er helemaal niks mis met al deze alternatieven maar als je echt gek bent op wat zoets, dan is de overstap van chocolademelk naar sojamelk toch wel behoorlijk groot. Gelukkig heeft Alpro Soya ook nog sojadrinks met een lekker smaakje! Zoals: vanille, chocolade, banaan en voor de echte coffeejunk: Sojadrink Macchiato. 

Alpro Soya on the way
Voor onderweg heeft Alpro Soya ook kleine pakjes, handig voor mee naar school, werk of als je 'on the way' bent!
250ml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten