woensdag 27 november 2013

Superfoods: on a budget


''Good for you and your budget
Superfoods (lees hier meer) zijn heel erg goed voor je en zijn een prima toevoeging op je dagelijkse voeding maar er is natuurlijk wel een nadeel: al die biologische en raw superfoods zijn niet bepaald goedkoop, voor één potje spirulinapoeder betaal je al gauw €16,99, niet zo budget-friendly dus! Gelukkig zijn er genoeg superfoods die wel goed zijn voor jou én je portemonnee. 


''Some of the healthiest foods in the world that won't break the budget
Broccoli is één van de beste (lekkerste en goedkoopste) superfoods die er te krijgen zijn, het zit vol met goede stoffen zoals foliumzuur voor mooie haren, nagels en huid, calcium, vitamine K en nog veel meer. Broccoli zorgt ook voor een goed immuunsysteem en zou de kans op verschillende soorten kanker aanzienlijk kunnen verminderen. 
0,79 voor ongeveer 50 gram


Havermout staat erg hoog op mijn favoriete superfoodlijstje, het geeft lang een verzadigd gevoel en is heerlijk als ontbijt of in plaats van een saaie boterham, ook is havermout goed te combineren met specerijen zoals kaneel of speculaaskruiden maar ook met noten, fruit en andere superfoods zoals cacao. Havermout verlaagt je cholesterolgehalte, bevat veel eiwitten, langzame koolhydraten zodat je geen 'pieken' krijgt in je bloedsuikerspiegel en ook nog eens heel veel vezels. Een echte topper dus!
0,40 - €0,80 voor 500 gram (één portie is ongeveer 50 gram, je kunt hier dus al gauw 10 ontbijtjes uit halen!) 


Eieren verwacht je vast niet gauw op de superfood-lijst maar hij staat er toch echt tussen! Eieren zijn een goede bron van eiwit, ze zorgen ervoor dat je lang een vol gevoel hebt waardoor je minder snel gaat snacken daarnaast bevatten ze zink, koper en veel B-vitamines. 
1,09 voor 6 scharreleieren en €1,59 voor 6 biologische eieren

Yoghurt is niet alleen heel lekker als gewoon ontbijt en fruit maar is ook lekker in smoothies of als gezond tussendoortje. Yoghurt bevat veel eiwitten en mineralen zoals calcium en goede bacteriën die je darmflora versterken. 
0,99 voor 1 liter biologische yoghurt
+ Griekse vetvrije yoghurt (€1,99 voor 450 gram) en Franse kwark (€1,41 voor 500 gram) bevatten ongeveer 2,5 keer zoveel eiwit als gewone yoghurt!


Avocado is heerlijk in combinatie met ei(eren) of in salade's. Ze bevatten veel vezels en hebben in vergelijking met andere vruchten (jaja avocado is een vrúcht!) meer foliumzuur, vitamine E en magnesium. Avocado's staan vooral bekend doordat ze een goede bron zijn van gezonde vetten.
0,99 per stuk (of kijk eens op markt daar vind je ze al gauw voor €0,59!)

1 opmerking:

  1. Supertips weer. En wat mooi weergegeven! Echt heel leuk om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen