maandag 18 november 2013

Become super with superfoods!

'Bewust eten begint een echte hype te worden en superfoods kunnen daarbij niet ontbreken. Maar wat zijn nou precies supefoods en wanneer mag je iets een superfood noemen?'


''One tablespoon of chia seeds a day keeps the doctor away.
Superfoods zijn onbewerkte (en vaak ook biologische) voedingsmiddelen waar je maar een klein beetje van hoeft te eten om al heel veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Zo bevat 30 gram chia zaadjes (1 à 2 eetlepels) 500% meer calcium dan één glas melk! En dat is nog maar één van de vele positieve eigenschappen van één van deze superfoods. 
''Eat right, feel great. 
Er zijn heel veel redenen waarom het regelmatig eten van superfood(s) goed voor je is. 

  • Het helpt je lichaam om van afvalstoffen af te komen.
  • Het helpt je om een goede stofwisseling te behouden, of om je stofwisseling juist te verbeteren. 
  • Het geeft de meeste mensen een goed gevoel en meer energie.  
  • Het versterkt je immuunsysteem waardoor je beter beschermd bent tegen ziektes. 
  • Het helpt bij de opbouw van spieren. Goed voor sporters dus! 
Naar mijn mening heb je twee soorten superfoods, de superfoods die we eigenlijk al vaak eten zonder er bij stil te staan en die gemakkelijk te verkrijgen zijn bij de dichtstbijzijnde supermarkt. En de andere categorie, de superfoods die niet zo bekend zijn en helaas ook wat duurder, maar die wel een hele goede toevoeging zijn op je dagelijkse voeding. 
'' Superfoods I love. 
Ik eet dagelijks een aantal superfoods, een groot aantal onbekende en bekende superfoods heb ik al eens geprobeerd maar bij lange na nog niet alles, want het lijstje van superfoods is erg lang! Je hebt superfoods in vele soorten en maten, van kruiden tot zeewier, van noten tot zaden, van groente tot fruit, er valt genoeg te proberen. 
Ik zal de komende tijd nog veel meer bloggen over verschillende superfoods en de manieren waarop je ze kan verwerken in je dagelijkse voeding met leuke recepten en weetjes! 
Maar hieronder alvast een kleine greep uit mijn lijstje van favoriete superfoods die ik wekelijks en sommige zelfs dagelijks eet. Ik heb ze verdeeld in 2 groepen, groep 1 bestaat uit superfoods die in de supermarkt te verkrijgen zijn en relatief bekend zijn en groep 2 bestaat uit de wat minder bekende superfoods die te krijgen zijn bij biologische winkels en reformzaken. 


Relatief bekende superfoods

  • (Blauwe) bessen, broccoli, groene thee, spinazie, walnoten, wilde zalm, Griekse yoghurt, amandelen, havermout, avocado, (gedroogde) cranberries, olijfolie, kiwi's.
Minder bekende superfoods
  • Chlorella, cacao (nibs en poeder), chiazaad, gojibessen, quinoa(repen), açai, tarwegras. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten